Reiki

Reiki betekent letterlijk ‘universele levensenergie’ en wordt ook wel ‘kracht van de zon’ genoemd. Reiki is een traditionele methode van natuurlijk genezen. Energie wordt via de handen overgedragen.

In eerste instantie ervaar je na een Reiki-behandeling een diepe ontspanning. Daardoor stelt het lichaam zich het meest open voor genezing. Ook de geest reageert het best via ontspanning. In ontspanning krijgen geest en lichaam de kans om alle negativiteit los te laten.

Met Reiki wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam versterkt. Door de dagelijkse negatieve impulsen waar we mee te maken krijgen is dit vermogen vaak verminderd. De opgebouwde blokkades uiten zich in geestelijke en lichamelijke klachten. Hier herstelt Reiki de balans en het versterkt de werking van het immuunsysteem.

Reiki zet een helingsproces op gang dat geestelijke en lichamelijke afvalstoffen uit het lichaam verwijdert. Hierdoor kunnen spanning, angsten en (spanningsgerelateerde) lichamelijke klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Geblokkeerde energiekanalen worden door Reiki weer heropend.

Reiki stroomt altijd naar de plaats waar ’t het meest nodig is. Zo wordt bijvoorbeeld de diepere oorzaak van een pijnsymptoom bestreden. Uiteraard is Reiki geen wondermiddel en bij twijfel is het raadzaam een arts te bezoeken. Reiki kan wel altijd ondersteunend ingezet worden, waardoor het genezingsproces wordt bevorderd.

Een reikibehandeling vindt plaats op de massagetafel of op een stoel. Om optimaal van de behandeling te genieten is het fijn als je kleding draagt die niet knelt. De duur van de behandeling varieert, afhankelijk van de behoefte, van 30 minuten tot een uur. Reiki kan ook worden gecombineerd met een lichaamsmassage of voetreflexmassage.

terug naar Behandelingen