Massage

De uitwerkingen van massage op lichaam en geest zijn legio. Afhankelijk van hun intensiteit en karakter kunnen de gebruikte handgrepen zowel stimulerend als rustgevend werken. Bij BalanZ ligt de nadruk bij een massage op het ontspannen van geest en van verkrampte spieren en op het tot rust brengen van de zenuwfuncties.

Als de huid en spieren vooral stevig gewreven en gekneed worden, staat het stimuleren van de doorbloeding en stofwisseling meestal op de voorgrond. De spieren ontspannen zich en raken beter doorbloed. De effleurage, wat ‘zacht strijken’ betekent, heeft juist een ontspannende en rustgevende werking.

Regelmatige massages stimuleren de bloedvaten in de huid en daarmee de bloedsomloop en de toevoer van belangrijke voedingsstoffen. Maar massage gaat verder dan het huidoppervlak. Door de nauwe verbinding van zintuig- en zenuwcellen in de huid met de hersenen en de inwendige organen is massage van invloed op ons hele lichaam en de geest.

De huid is een zintuig dat beschikt over veel sensoren, die via de zenuwen en het ruggenmerg met de hersenen in verbinding staan. Door effleurage herstellen we het evenwicht tussen de zenuwfuncties. Al onze inwendige organen staan via zenuwknopen met de huid in verbinding. Storingen in deze organen kunnen zich in de zogenaamde reflexzones aan het huidoppervlak manifesteren. Door massage van de gevoelige huid kan ook de orgaanfunctie verbeterd worden.

De behandeling kan bestaan uit een deelmassage van hoofd, rug of benen of een massage van het gehele lichaam met uitzondering van intieme lichaamsdelen, eventueel aangevuld met een voetreflexmassage. De massage vindt plaats met een natuurlijke plantaardige basisolie. Naar wens kan de olie gemengd worden met essentiële olie die gekozen wordt op basis van de behoefte op dat moment.

De duur van de massage kan variëren van een half uur tot anderhalf uur.


terug naar Behandelingen