Aromatherapie

Aromatherapie bestaat uit het toepassen van 100% natuurzuivere essentiële oliën waaraan uiteenlopende geneeskrachtige werkingen worden toegeschreven. Essentiële oliën worden gewonnen uit planten. De oliën worden door het lichaam opgenomen via inhalering, de huid of de slokdarm en verlaten het door de huid, de urine of de ontlasting. In praktijk worden de oliën ingezet via verdamping en inhalatie, in massageolie, kompressen of baden.

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het genezen van aandoeningen met gebruikmaking van essentiële oliën. De levenskracht, die in deze oliën verzameld is, wordt als het ware op de patiënt overgedragen en zal bijdragen tot het herstel van het natuurlijke evenwicht in zijn of haar lichaam.

Iedere olie is in zekere mate antiseptisch en heeft daarnaast specifieke eigenschappen, die zich richten op een of meerdere organen en/of aandoeningen. Het gaat hierbij om een selectief proces, waarbij uitsluitend schadelijke bacteriën worden uitgeschakeld, terwijl de onschadelijke ongemoeid blijven. Dit vormt dus een scherp kontrast met vele, langs synthetische weg geproduceerde geneesmiddelen, die weliswaar eveneens schadelijke bacteriën doden, maar daarbij tegelijkertijd een groot aantal onschadelijke en wellicht voor het lichaam nodige bacteriën meenemen. Het gebruik van essentiële olie zal dan ook, bij geëigend gebruik, zelden neveneffecten tot gevolg hebben. Het spreekt vanzelf dat slechts 100% zuivere, verse, niet versneden of aangelengde essentiële oliën in aanmerking komen voor deze toepassingen.

Essentieel is een veel omvattende benaming voor deze producten. Essentieel, ofwel ‘wezenlijk’ wijst niet alleen op de zuiverheid die ze moeten bezitten, maar duidt vooral op het feit dat het hier om de kern, de hoofdzaak gaat, namelijk die van de levenskracht. De Chinezen, die hiervan als ontdekkers gelden, noemen deze levenskracht CHI, de Japanners Kie en de Indiërs Prana.

Andere benamingen, zoals etherisch (vervluchtend, ijl, ongrijpbaar) of aromatisch wijzen respectievelijk op de hoedanigheid, herkomst en aard. Hoe men deze producten ook wil benaderen, het gaat om absoluut zuivere, uit planten gewonnen, vochten met een olieachtige (alhoewel veelal dunnere) aanblik, die meestal een aangename geur afgeven en indien juist gehanteerd - een weldadige heilzame werking hebben. (bron: Chi International bv)

Meer informatie over de geneeskrachtige werking: klik hier


terug naar Behandelingen