Stoelmassage

Belangrijke informatie voor bedrijven

Stoelmassage is dé methode voor bedrijven die een preventief RSI- en ziekteverzuimbeleid voeren. Het hoge tempo waarin momenteel veel mensen leven zorgt voor een toenemende spanning. Daarnaast werken mensen steeds vaker langdurig in dezelfde houding. Dit kan leiden tot spanning en stijfheid in de spieren, meestal in de nek en schouders. Het kost energie en kan op den duur storingen in de doorbloeding, vermoeidheid, pijn en RSI veroorzaken. Wist je al dat

  • √ meer dan 40% van de beroepsbevolking schouder/nekklachten heeft.

  • √ ruim 50% van de beroepsbevolking behoort tot de risicogroep van RSI.

  • √ Nederland een hoge werkdruk kent. (Bron: CBS)

  • √ een zieke medewerker de werkgever € 250,- per dag kost (Bron: CBS)

Iedere ziektedag minder geeft een besparing voor de werkgever en zo worden de kosten voor stoelmassage weer terugverdiend.

Stoelmassages geheel aftrekbaar

De overheid vindt stoelmassages op de werkplek zo nuttig, dat zij sinds 21 december 2001 de kosten geheel aftrekbaar heeft gemaakt voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting, zelfs als aan de medewerkers een eigen bijdrage wordt gevraagd. Ook de BTW is verrekenbaar. Non-profit organisaties kunnen de stoelmassages in mindering brengen op hun loonheffing. Tevens zijn er EU-subsidiemogelijkheden voor pilots van 1,5 jaar.

Klik op onderstaande links voor relevante informatie over

Loonbelasting

Kosten aftrekbaar, ook bij eigen bijdrage

BTW verrekenbaar met voorbelasting

Algemene informatie

Een gebaar van de werkgever geeft medewerkers een gevoel van waardering. Vijftien minuten helemaal voor jezelf. Met geestelijke en lichamelijke ontspanning tot resultaat. Een klein gebaar met een grote uitwerking. Als medewerkers zich goed voelen, zetten zij zich optimaal in voor hun werk.

Stoelmassage is makkelijk. Ik kom naar het bedrijf toe en neem zelf de benodigdheden mee. Er is alleen een ruimte van 3 bij 4 meter nodig. De massage duurt per persoon vijftien minuten en vindt plaats tijdens kantooruren. Een korte (verschoven) werkpauze met fiks resultaat!
Met welke regelmaat de stoelmassages plaatsvinden bepaal je zelf. Bij wekelijks of tweewekelijks bezoek is het effect het meest merkbaar. Je kunt de medewerkers ook belonen door de stoelmassage aan te bieden bij een speciale gelegenheid.

Contracten

Genoemde tarieven zijn per uur en exclusief reiskosten (€ 0,45 p/km) en btw. Er worden 3 massages van 15 minuten in een uur gegeven.

Gratis 3 massages

indien er serieuze belangstelling bestaat

€ 17,- per massage

bij eenmalige opdrachten en minimaal 6 massages

€ 49,- bij minimaal 9 massages per dag

bij een contract van 3 maanden - wekelijkse massage

€ 49,- bij minimaal 9 massages per dag

bij een contract van 6 maanden - massage om de week

€ 46,- bij minimaal 9 massages per dag

bij een contract vanaf 6 maanden - wekelijkse massage

€ 46,- bij minimaal 9 massages per dag

bij een contract vanaf 12 maanden - massage om de week

Andere frequentie of een minder medewerkers? Bel 0493-698141 of mail info@inbalanz.com

Bij verhindering van mijn kant of vakantie(sluiting) worden de niet gegeven danwel ontvangen massages in overleg in mindering gebracht of op een later tijdstip gegeven.

Tot slot: de stoelmassages kunnen aangevuld worden met persoonlijke ondersteuning. De medewerkers worden ondermeer begeleid met ontspannings- en ademhalingsoefeningen om de strijd tegen overmatige lichamelijke en geestelijke spanning de baas te blijven. Het is ook mogelijk de persoonlijke ondersteuning apart in te zetten. Informatie op aanvraag!

terug naar Stoelmassage