Zo aan het einde van het jaar wil ik je graag nog een groet brengen, verpakt in een nieuwsbrief. De laatste nieuwsbrief van 'jaargang 3'. In de kleine 2,5 jaar dat ik nu met BalanZ bezig ben, is er veel veranderd. Ik heb veel mogen leren; ook van de reflecties uit de gesprekken met mijn cliënten. Dank-je-wel daarvoor. Ik hoop dat ik in 2010 ook weer wat van het geleerde aan je over mag dragen en dat we elkaar weer kunnen stimuleren in onze zoektocht naar, of in het evenwichtig houden van onze BalanZ.

Met hartelijke groet,

Desiree Smulders

 

Bang voor vuurwerk?

Veel (huis)dieren zijn bang voor vuurwerk. Je kunt hen helpen door al enige dagen voor het einde van het jaar te starten met het toedienen van de Bach Rescue Remedy. Dit is een natuurlijk middel wat helpt de rust te bewaren. Het kan sowieso geen kwaad om het in huis te hebben. Je kunt het voor alles wat leeft gebruiken bij allerlei min of meer schokkende gebeurtenissen zoals examens, een spannend gesprek, een baby die in paniek is, bloemen die het kopje laten hangen et cetera. De bloesem is te koop bij de meeste drogisterijen, en je kunt ook een flesje bij mij ophalen voor €8,-. Zie ook www.inbalanz.com/bach-bloemenremedies.htm

 

Bestand tegen de griep

Krijg jij ook koude rillingen van die griep? Een goede weerstand is de belangrijkste voorzorgsmaatregel om hieraan te ontkomen. Eet veel groente en fruit (vlierbes !! – sap of tinctuur), weinig vet en suikers, zorg voor lichaamsbeweging en buitenlucht, en vermijd factoren die de weerstand verminderen zoals stress, intellectuele overbelasting, roken en alcohol en te veel koffie. Meer informatie op www.antroposana.nl en www.RIVM.nl.

 

Cosmetica

Het kan in mijn ogen niet genoeg herhaald worden: let op de giftige stoffen in veel verzorgingsproducten. Lees meer over de risico's op www.leeftijdlozeschoonheid.nl.

Wat dan wel? Op www.deambachtelijke.nl vind je bij 'natuurcosmetica' een overzicht van ingrediënten waar je voor op moet passen. Producten met het BDIH logo (www.natuurcosmetica.info) garanderen kwaliteit, zoals ook het nieuwe www.natrue.org.

 

Wijzigingen/tarieven 2010

In 2010 bedraagt het uurtarief voor consulten en behandelingen € 55,- per uur. Stoelmassage valt vanaf januari onder het normale behandeltarief en wordt alleen nog gegeven als massage van 30 minuten.

 

Wijziging vergoedingen

De verzekeringspolissen voor 2010 zijn opgemaakt. Hier en daar vinden er aanpassingen plaats in de voorwaarden. Zo heeft het CZ het te vergoeden bedrag per behandeling verhoogd; je eigen bijdrage per behandeling blijft daardoor gelijk t.o.v. 2009. Het maximumbedrag per jaar is bij het CZ niet gewijzigd. Nu is het vaak nog mogelijk om van pakket of zelfs van verzekeraar te wisselen, zodat je voor jezelf het pakket kunt kiezen dat de meest gunstige voorwaarden heeft voor natuurgeneeswijzen (dit geldt voor alle behandelingen bij BalanZ). Op www.kiesbeter.nl kun je eenvoudig vergelijken.

 

Edelsteenwater

Dat edelstenen effect hebben op ons drinkwater is inmiddels wetenschappelijk bewezen: De waterkwaliteit wordt verbeterd. De stenen neutraliseren negatieve gevolgen van technisch gereinigd leidingwater; hier zitten teveel chemicaliën, hormonen en pesticiden in om fysiek gesproken nog echt zuiver te kunnen worden genoemd.

 

De trilling van mineralen of edelstenen kan ons energieveld herstellen. Mensen die psychisch en/of lichamelijk uit balans zijn, kunnen bijvoorbeeld door het dragen van edelstenen of het plaatsen van edelstenen in hun omgeving een nieuw evenwicht vinden. Edelstenen kunnen ook hun helende eigenschappen overbrengen op het water. Hierdoor ontstaat en zeer krachtig informatiegeneesmiddel, dat op eenzelfde manier werkt als de homeopathie, of bijvoorbeeld de Bach bloesemtherapie.

Edelsteenwater heeft vrijwel dezelfde uitwerking op onze persoonlijkheid en ons organisme als wanneer de betreffende edelsteen gedragen wordt als hanger of als voelsteen. Edelsteenwater dat is ingenomen, wordt echter via alle lichaamsvloeistoffen door het hele lichaam getransporteerd. Je ‘vult’ jezelf als het ware met de edelsteen en het water zal automatisch effect hebben op de plaats in het organisme waar dat nodig is.

Voor het bereiden van edelsteenwater is het noodzakelijk om water met zo weinig mogelijk mineralen te gebruiken. Hierdoor wordt de karakteristieke informatie van de edelstenen zuiverder doorgegeven. Daarom gebruik je bij voorkeur bronwater of gefilterd water (bv. Brita filter). Wanneer je edelsteenwater drinkt zul je bemerken dat - afhankelijk van de soort edelsteen, of edelstenen die zich in het water bevinden – dit water als heel zacht wordt ervaren. Het kan ook zijn dat het zout, of meer zuur smaakt. Maar, veel belangrijker: HET WEZEN VAN HET WATER VERANDERT.

Doordat het water de informatie van de edelstenen opneemt wordt het rijker aan energie. Dit geldt vooral voor water waarin Bergkristal wordt gelegd. De energetische werking van Bergkristal betreft met name neutraliteit, helderheid en het op gang brengen en laten doorstromen van energie. Water met daarin Bergkristal blijft dus gewoon water. Dit water is echter veel energierijker dan bijvoorbeeld gewoon kraanwater. Je lichaam neemt dit water op met daarin de boodschap van krachtig, helder en sterk zijn.

Zo maak je edelsteenwater

Edelsteenwater van alle familieleden van de bergkristal (citrien, amethist, tijgeroog, rutielkwarts) kan onbeperkt gedronken worden. Drink water van andere edelstenen met mate. Volkomen ongeschikt voor edelsteenwater zijn edelstenen met giftige of schadelijke elementen, zoals sulfiden en sulfaten.

 

Het beste materiaal om edelsteenwater in te maken is glas, en dan liefst loodvrij.

Reinig de steen of stenen van je keuze goed onder de kraan. Leg ze daarna voorzichtig in een karaf of kan.

Plaats de kan bij voorkeur in de vensterbank, maar niet direct naast of onder een stopcontact.

Laat de kan minimaal een nacht staan.

Daarna is het water klaar voor gebruik. Het water is uiteraard beperkt houdbaar. Gebruik het binnen 48 uur.

Bewaar het water liever niet in de ijskast.

Giet het water voorzichtig in een glas, zodat de stenen weinig tegen elkaar stoten. De stenen blijven in de kan achter.

Schenk de kan niet helemaal leeg. Het is goed om een klein restje water over te houden. Nieuw water opgieten naar behoefte.

Voor wie er in de komende periode bij BalanZ komt, ligt er een setje (amethist, bergkristal, rozenkwarts) edelstenen klaar! (OP=OP)


Tenen lezen

Met deze afbeelding alvast een klein voorproefje op de volgende nieuwsbrief. Tenen zijn interessant studiemateriaal! De stand, de vorm en de lengte van tenen vertellen vanalles over het karakter van de eigenaar....

 

Dit wens ik je toe voor 2010!


 

Stap vol vertrouwen in het nieuwe jaar

Maak van elke dag een klein wonder

Deel die vreugde met elkaar

En voel je zo gezonder!

 

terug naar Nieuws