Met de feestdagen in het vooruitzicht, heb ik een aanlokkelijk aanbod: een gratis stoelmassage voor de eerste 100 gegadigden! En een tip voor de sinterklazen en kerstmannen onder ons: cadeaubonnen voor behandelingen in 2008 tegen het tarief van 2007. Verder nog enkele tips om je weerstand op peil te houden of te verbeteren dit najaar. En wat achtergrondinformatie over het bioritme, en hoe je daar gebruik van kunt maken om je gevoel van welbevinden te vergroten. 

Met hartelijke groet,

Desiree Smulders

 


Nieuw bij BalanZ: Stoelmassage voor particulieren en bedrijven

Vanaf heden kun je bij BalanZ ook terecht voor de laagdrempelige stoelmassage.

De stoelmassage is een drukpuntmassage ter bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress.
Het is tevens een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen. De massage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage en wordt over de kleding gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest! De massage duurt 15 minuten, en kan naar wens verlengd worden. De stoelmassage kan bij BalanZ worden genoten, en is daarnaast zeker een aanrader voor de werksituatie; onder meer om ziekteverzuim te voorkomen. Dat vindt ook de staatssecretaris van Financiën: Voor de werkgever geldt een aantrekkelijke regeling. De kosten mogen namelijk volledig als bedrijfskosten worden opgevoerd. Een gezond bedrijf begint bij gezonde medewerkers!

 

Let op: voor de snelle beslissers

Gratis stoelmassages !

In het kader van de opleiding stoelmassage die ik onlangs gevolgd heb, geef ik in de komende maanden 100 gratis stoelmassages. Bel snel voor een afspraak: 0493-698141.

Natuurlijk ben je ook op een later moment van harte welkom voor een stoelmassage. De kosten bedragen dan €17,- voor een  massage van 15 minuten en € 25,- voor een massage van 30 minuten. Deze tarieven zijn vastgesteld op basis van de richtlijnen van TouchPro ® Europe / On Site Massage ®.


 

Wijziging saunaregeling

Met ingang van 1 januari 2008  kan de saunaruimte gehuurd worden voor 2½ uur of langer (per ½ uur) voor 1 – 4 personen. Voor informatie over mogelijkheden en tarieven verwijs ik naar de website.

Tariefaanpassing 2008

Na 1,5 jaar worden per 1 januari 2008 de tarieven voor behandelingen aangepast. Het nieuwe uurtarief bedraagt € 40,- inclusief btw. Voor een compleet overzicht van tarieven voor speciale behandelingen en  arrangementen verwijs ik wederom naar de website.   

Tip voor Sint of kerstman!

Het valt niet altijd mee om met een passend geschenk te komen. Een cadeaubon van BalanZ pakt altijd goed uit! Want wat is er heerlijker dan je te laten verwennen met een rustgevend  saunabezoek, een voetreflex- ,lichaamsmassage of een allesomvattend arrangement?!

Er zijn al cadeaubonnen vanaf € 7,50. Bonnen die dit jaar worden aangeschaft, kunnen ook in 2008 worden ingeleverd, tegen de tarieven van 2007.

Snotterend het najaar door?

Ineens blijkt je weerstand toch weer verlaagd te zijn, en wordt je geplaagd door hoestbuien en een loopneus. Ik heb wat tips voor je verzameld om dit te voorkomen, of er snel weer vanaf te zijn.

☼ knijp bij de eerste verschijnselen enkele malen per dag 30 seconden in het velletje tussen je duim en wijsvinger om je lymfesysteem te stimuleren. Afvalstoffen worden afgevoerd en je immuunsysteem versterkt.

☼ eucalyptus-, pepermunt- en dennenolie zijn optimaal geschikt voor het  kalmeren van de luchtwegen. Laat je ermee masseren (niet met pure pepermunt), gebruik het in de sauna of in bad of verdamp het op een tissue of in een brandertje. Zorg wel voor essentiële olie, zeker geen chemische varianten gebruiken. Een aanrader is Davos kuurolie van Chi. Van dit merk zijn ook mond/keelpastilles verkrijgbaar.

☼ ook tijm en citroenolie zijn uitstekend geschikt, ze zuiveren de lucht en versterken het immuunsysteem. Vraag gerust om raad voor het inzetten ervan.

☼ zorg voor minimaal 5 uur ongestoorde slaap achtereen. In deze eerste 5 uren van de slaap treden de herstelprocessen van ons afweersysteem in werking.

☼ beweeg voldoende in de frisse buitenlucht, zeker na verblijf in centraal verwarmde ruimten.

☼ zorg voor voldoende vitamines en mineralen.

☼ voor de afvoer van toxische elementen die de weerstand ondermijnen kun je een reinigingskuur inzetten, bijvoorbeeld Tarwegras of de Triaskuur van Heel.

☼ het homeopathische zelfzorgmiddel Echinaforce wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed wanneer het voorgeschreven wordt door een homeopathische arts.

☼ ook de fytotherapie kent middelen bij of tegen verzwakte weerstand, waaronder Propolis.

☼ vermijd stress! Stress heeft een grote negatieve invloed op je weerstand.

☼ En last but not least: Laat je lichaam regelmatig onderhouden met een voetreflex- of lichaamsmassage! Dit helpt je afvalstoffen af te voeren en het immuunsysteem te versterken.

 

Bioritme, bron van energie

Ik zou het zo in het voorgaande rijtje kunnen plaatsen: ''Leef volgens het bioritme''.

Alles in het leven heeft een ritme.Deze biologische klok vormt de basis van het leven op aarde. Ook diverse functies in ons lichaam hebben hun eigen ritme. Als we meegaan op deze stroom, bevordert dat onze gezondheid en welbevinden.

Bewust en onbewust

Het ritme van onze hartslag en onze ademhaling hebben een specifieke verhouding tot elkaar. Zijn we in rust, dan slaat ons hart bij elke ademhaling 4x. Onze ademhaling is ook verbonden met een groot kosmisch bioritme. Wetenschappers hebben ontdekt dat we per etmaal 25.920 keer ademhalen en dat de zon in 25.920 jaar de dierenriem doorloopt. Een ander voorbeeld is de menstruatie, die verbonden is met de 28-dagen cyclus van de maan. De meeste bioritmes verlopen onbewust. Wie wist er al dat de lever rond 3 uur 's middags begint met z'n opbouwactiviteiten, zoals glycogeen produceren uit suiker. Om 3 uur 's nachts wordt dit beëindigd en starten de ontbindingsactiviteiten, zoals glycogeen omzetten in oplosbare bloedsuiker. Wanneer je regelmatig 's nachts rond 3 uur wakker wordt, kan dit betekenen dat de overgang van opbouw- naar ontbindingsprocessen in de lever niet helemaal goed verloopt. Het omgekeerde geldt voor de middagdip rond 3 uur 's middags.

Ook de huid kent een bioritme: in een cyclus van 28 dagen schuiven  huidcellen naar de oppervlakte, sterven af en worden afgestoten. Zo vormt zich elke maand een nieuwe huid.

Gebruik maken van...

Je kunt ook gebruik maken van de kracht van een bioritme om je vitaliteit en welzijn te bevorderen. Bijvoorbeeld met behulp van vaste gewoonten die structuur aanbrengen en de overgang van inspanning (overdag) naar ontspanning (avond) bekrachtigen. Deze ritmegevers compenseren dagelijkse ritmeverstoorders zoals stress en onregelmatige werktijden. Voorbeelden zijn het rustig nuttigen van ontbijt of enkele yoga oefeningen voor je gaat werken en een wandeling na het werken. Stem ook af op de seizoenen: in de lente en zomer bruist alles van de energie, terwijl het er in de winter wat rustiger aan toe gaat. 

Er worden in het persoonlijke bioritme vier cycli onderscheiden: de lichamelijke, de emotionele, de intuïtieve en de verstandelijke cyclus. Voor elk van de cycli geldt dat er momenten zijn waarop je optimaal in vorm bent, terwijl je op andere momenten juist beter gebruik kunt maken van de capaciteiten van één van de andere cycli.

Wanneer je wil weten hoe dit werkt, en je activiteiten op je eigen bioritme af wil stemmen, kijk dan op onderstaande links:

http://www.innerned.org/bioritme.html en http://www.innerned.org/bioritmeberekenen.html

Je kunt je aanmelden of afmelden voor deze nieuwsbrief via info@inbalanz.com. Mail je adresgegevens als je voortaan liever een papieren versie ontvangt. En als je vragen of opmerkingen hebt naar aanleiding van deze nieuwsbrief, neem ook dan contact op.

terug naar Nieuws