Na een lange winter is het voorjaar eindelijk in zicht. De vogels laten zich al volop horen en de krokusjes laten nu ook hun bloempjes zien. Uit de wind kun je al lekker met een boekje in een voorzichtig zonnetje gaan zitten. Met een beschermde huid even wat lezen en misschien eens letten op het gedrag van je hond.....

Met hartelijke groet,

Desiree Smulders

 

BDIH cosmetica Kruidvat heeft sinds enkele maanden onder de naam 'Pure & Nature' een eigen lijn van cosmetische producten die aan de eisen van het BDIH keurmerk voldoen. In de producten komen dus geen synthetische kleur-, geur- en conserveringsmiddelen voor. Evenmin tref je er synthetische silicone, paraffine en andere op aardolie gebaseerde producten in aan. Ze bevatten alleen natuurlijke grondstoffen die zoveel mogelijk biologisch geteeld zijn. Uiteraard worden hiervoor geen dierproeven gedaan. En de prijs is zeer gunstig.

Zes minuten lezen per dag kan al genoeg zijn om je stress met 68% te verminderen. Doordat de geest zich moet concentreren op het lezen, en je je in een andere wereld moet verdiepen, verminderen de spanningen in je spieren en je hart. (uit: Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk, Amsterdam University Press)

Honden en persoonlijke ontwikkeling 'Mijn hond kijkt me zo wijs aan, wat zou hij me willen vertellen'... 'Ik heb zo'n bijzondere band met mijn hond; hoe komt dat toch'... Honden kunnen en willen een grote rol spelen bij de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Anja Gijsbers heeft zich daarin verdiept en helpt je de wijze lessen van je hond te vertalen, zodat je nieuwe inzichten krijgt. Je leert je hond beter te begrijpen en te zien als een spiegel bij belangrijke thema's in jouw leven. Meer info: www.trainingtotaal.nl

 

Om depressief van te worden...Per jaar worden er in Nederland vele tientallen miljoenen euro's uitgegeven aan onwerkzame antidepressiva die bij milde en matige depressie niet effectief blijken te zijn, aldus een meta-analyse die de eerste week van januari 2010 in de JAMA gepubliceerd werd. Alleen bij ernstige depressies hebben deze stoffen zin. De grote omzet van antidepressiva ligt echter vooral bij de matige en milde depressies. (bron: IOCOB). Er zijn gelukkig ook andere manieren om een depressie om te zetten: genees niet de ziekte, maar de zieke - kijken naar de oorzaak van de klachten en aan de hand daarvan lichaam en geest weer in balans proberen te brengen kan leiden tot vrolijke resulaten.

Rare voeten? Nee, iedereen is zoals hij is en dat is goed! Tenen lezen geeft inzicht en kan helpen bij de bevordering van de gezondheid en zonodig het herstel daarvan. Even wat 'weetjes' op een rijtje, bedoeld om er je voordeel mee te doen. Het tenen lezen wordt nooit als waarde-oordeel bedoeld! Uiteraard is onderstaande tekst niet meer dan een handreiking en verre van volledig.

De rechter voet staat, zoals heel je rechterkant voor het verstandelijke, en de linkerkant voor de emotionele kant van de persoon. Is er sprake van harmonie of niet?

Staan de tenen in een rechte lijn, dan verloopt de energie vloeiend van de ene teen in de andere.

Is de grote teen langer dan heeft men te doen met “praters”.

Is de grote teen korter dan is er meer energie dan men kan verwerken. Mensen kunnen wat “chaotisch” zijn; ze springen van de hak op de tak.

Gaan de tenen aan het einde uit elkaar dan begint de eigenaar van deze tenen ergens aan maar halverwege bedenkt hij zich. Uiteindelijk zal het er toch niet van komen. Is er ruimte aan het begin van de tenen en raken de uiteinden elkaar, dan hebben mensen geleerd snel te reageren. Voornemens komen snel tot uitvoering.

Mensen met beweeglijke tenen hebben vaak een beweeglijke geest. Zij kunnen gemakkelijk meevoelen en meegaan met de ander. Mensen met starre ideeën hebben vaak minder beweeglijke tenen. Leren deze mensen wat makkelijker met alles omgaan dan worden ook de tenen beweeglijker. Midden in een belangrijk veranderingsproces (verhuizing, echtscheiding, nieuwe baan), kunnen de tenen zich intrekken. Dit geldt eveneens voor mensen die “ja” zeggen maar hun eigen gang gaan.

De grote tenen staan voor communicatie; de rechter voor vreugde en de linker voor communicatie over verdriet. Staan de grote tenen tegen de tweede teen aan, dan kan men snel reageren; is er ruimte tussen, dan heeft men tijd nodig. De laatst genoemden moeten er nog een nachtje over slapen. Het zijn de mensen die de volgende dag opbellen met de mededeling dat zij er nog eens over hebben nagedacht maar …….

Dan hebben we de hallux valgus. Iedereen kent ze; de knobbels aan de zijkant van de voet bij de grote tenen. Zelfs bij dichte schoenen zijn ze door de schoenen heen te zien. Ze worden altijd aan beide voeten gevonden. Het zijn erg enthousiaste mensen; ze lopen snel voor iets warm. Ze zijn erg dienstbaar en hoe groter de hallux valgus hoe meer dit ten koste van gaat van henzelf. Zij kunnen geen “nee” zeggen. Wil je iets van deze mensen gedaan krijgen en is de hallux valgus rechts groter dan moet de hulpvraag verstandelijk gesteld worden. Is de hallux valgus links groter dan sorteert een emotionele vraagstelling meer effect. Worden deze mensen geopereerd, maar verandert er niets aan hun dienstbare instelling, dan zal na verloop van tijd de teen weer scheef gaan staan. Het is van belang dat zij leren hun eigen grenzen te stellen en te bewaken.
Vooral op de nagels van de grote tenen zijn vaak ribbels te zien. De ribbels laten zich onderverdelen in minder of meer, in ondiep en diep. Verticale (in de lengterichting) ribbels zeggen iets over de stofwisseling. Zijn er horizontale ribbels dan wijst dit op emotionele gebeurtenissen in de afgelopen periode. Deze laat zich globaal berekenen. De teennagel groeit in ongeveer een jaar uit. Zitten de ribbels halverwege dan is er ongeveer een halfjaar geleden een emotionele beleving geweest. De mensen die de tenen tegen elkaar aan hebben staan weten direct waar het om gaat. Mensen die ruimte hebben naast de grote teen moeten even nadenken over welke gebeurtenis het zou kunnen gaan.

Van de grote teen gaan we aan de rechter voet naar de tweede teen ernaast. Dit is de wens-teen. Is deze langer dan de grote teen, dan weet de eigenaar van deze teen heel erg goed wat hij wil. De teen daarnaast is de doe-teen. Mensen met veel daadkracht hebben een lange middelste teen. Deze teen staat ook voor 'agressie'. Zodoende kan iemand goed in actie komen maar hij kan ook heel erg boos worden. De vierde teen staat voor gehechtheid en controle. Een vierde teen die kijkt naar de grote teen, laat zien dat men het verleden niet helemaal los kan laten. Het kan ook zijn dat de eigenaar van de teen probeert alles (soms krampachtig) onder controle te houden. De kleine teen staat voor angst en onzekerheid. Is deze teen verstopt onder de vorige dan is er sprake van onzekerheid en laat men niet alles direct zien. Is deze teen een beetje “opgeblazen” dan heeft men buien van angst en paniek.

De tweede teen van de linker voet staat voor het gevoel; de wijze waarop men omgaat met emoties. De derde teen is de creativiteits-teen. Met creativiteit wordt niet alleen bedoeld dat men kunstschilder, bekend schrijver of architect is. Creativiteit heeft ook te maken met “kleine” dingen zoals het in eigen huis een gezellige sfeer kunnen scheppen of  de wijze van omgang met kleine conflicten. Veelal zijn het mensen die zichzelf niet creatief vinden, maar de omgeving vindt dat wel. De vierde teen is de liefde-teen. Met liefde wordt ook hier weer meer bedoeld dan de liefde voor je geliefde, je gezin en omgeving. Er kan ook liefde zijn voor datgene waar je dagelijks mee bezig bent. Vormt deze teen een mooi koppel met de vorige, dan gaan liefde en creativiteit hand in hand. De linker kleine teen staat voor optimisme en vertrouwen. Hoe rechter hoe meer vertrouwen er in de toekomst is. Een grote optimist heeft hem niet alleen recht maar ook nog mooi rond aan het uiteinde.

Hoe rechter de tenen gevormd zijn, hoe beter de genoemde eigenschappen tot hun recht komen.

De kleine teentjes hebben soms de neiging om te kantelen, te draaien of onder te duiken. Er is dan sprake van onzekerheid of angst die men liever niet wil voelen en zeker niet wil laten zien.

Verder kennen we de zwemvliezen als bijzonder fenomeen: het verbonden zijn van twee tenen door middel van de huid. De twee energieën van deze tenen zijn wel heel erg goed met elkaar verbonden. Zit er bij voorbeeld tussen de wens-teen en de doe-teen een zwemvlies dan kan de wens heel snel worden omgezet in actie; het willen en doen volgen onmiddellijk na elkaar.


 

 

terug naar Nieuws