Natuurgerichte principes

Elke behandeling wordt ingezet vanuit de vijf natuurgerichte principes:

1. De basis van leven is energie

Energie = trilling. Alles wat leeft bestaat uit energie. Wanneer de energie volledig door kan stromen is de kans op algeheel welzijn groot. Bij klachten wordt de energie automatisch ingezet op de 'pijnlijke plaats', waardoor de energiebalans uit evenwicht raakt. Door deze energetische blokkades op te sporen en te behandelen kan de levensenergie weer goed doorstromen en kunnen klachten verminderen of verdwijnen.  Zonder (aanvullende) energie is er geen mogelijkheid tot herstel.

2. Prikkeloverdracht

Fysieke of geestelijke prikkels, zoals bijvoorbeeld een massage of een gesprek ondersteunen het herstel van de verstoorde interne fysieke en/of geestelijke communicatiesystemen die via de zenuwbanen hun weg vinden en alle lichaamscellen beïnvloeden. Zonder een goede geleiding stagneren functies, wat logischerwijs kan leiden tot uiteenlopende klachten.

3.Drainage

Toxische belasting die voortkomt vanuit zowel stoffelijke als geestelijke inname van afvalstoffen is schadelijk voor de gezondheid en het welbevinden. Drainage is het schoonmaken van het lichaam, en daarmee een belangrijk onderdeel van het herstel.

4. Voeding

Het belang van voeding wordt nogal eens onderschat. Niet alleen wát we consumeren, maar ook hóe we consumeren beïnvloedt onze gezondheid. Zonder rigoureus het eetpatroon aan te passen, is het op bepaalde fronten aanpassen van voedingsmiddelen een prachtige manier om het lichaam te voorzien van de juíste bouwstoffen.

5. De psyche en het onbewust ziekmakende levenspatroon

Wanneer je je bewust bent van de signalen van het lichaam, kun je daarop reageren. Bewustwording is dan ook nodig om genezing in te kunnen zetten. Lichamelijke klachten zijn het gevolg van het (onbewust) niet opmerken van de signalen die je psyche via het lichaam afgeeft. Door naar de betekenis van de klachten te kijken, kun je de ware oorzaak aan gaan pakken.

terug naar behandeling