Meditatie

Meditatie is ‘gedachteloos bewustzijn’: helemaal alert, maar vrij van nutteloze gedachten en zorgen die leiden tot veel van de dagelijkse spanning. Meditatie is er voor iedereen. Niet ‘zweverig’, maar gewoon met twee benen op de grond.

Het doel van de meditatie is om tot rust te komen en je te ontspannen. Daarnaast kun je de meditatie toespitsen op speciale behoeften die er op dat moment zijn. Over het algemeen duurt de meditatie tussen de 10 en 20 minuten. Het is meestal niet de lengte maar de frequentie die je sneller toegang tot de weldaden van meditatie verschaft. Het is net als bij sporten of studeren. Je kunt beter vaak oefenen dan slechts af en toe. Het is bovendien makkelijker om tijd te vinden voor een korte meditatie dan voor een van 30 minuten of langer.

De eerste paar minuten van een meditatiesessie zijn altijd nodig om goed op gang te komen. Na een paar minuten nemen onze gedachten af en beginnen we te ontspannen. Vaak zijn we in deze fase een beetje dromerig. Mediteren we nog wat langer dan zien we dat de geest weer wakker wordt en combineren we ontspanning met een alerte geest. Dit is de optimale meditatie toestand die we graag willen bereiken. Door regelmatig te mediteren kun je je concentratievermogen verbeteren.

Mediteren betekent rust gecombineerd met kracht!


terug naar Behandelingen