Kleurentherapie

Vanuit welke overweging kies je de kleur die bij je past?

Er wordt gebruik gemaakt van het verband tussen chakra’s, kleur en aromatherapie. Bewust kleurgebruik in kleding, inrichting van het huis of het gebruik van edelstenen kan bijdragen aan gedragsverandering en leiden tot heling.

Kleurentherapie is een verfijnde, uitwendige therapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de helende energie, die in kleuren en licht opgesloten zit. Kleurentherapie is een aanvullende therapie die heel goed met andere vormen van therapie kan worden gecombineerd. Het juiste gebruik van kleur kan helpen om energie in evenwicht te brengen, creativiteit te bevorderen, blokkades op te heffen en om lichamelijke, emotionele en geestelijke spanningen te verminderen.

Je hoeft niet ziek te zijn om de positieve invloed van kleurentherapie te ondergaan. Het gebruik van de juiste kleuren in kleding, inrichting, voeding, enzovoorts kan een enorme stimulans in ons leven zijn. Het helpt je beseffen dat je behoefte aan bepaalde kleuren hebt. We weten allemaal, dat kleur invloed op onze stemming heeft. Bepaalde kleuren, zoals blauw, kunnen ons rust geven, terwijl andere, zoals bepaalde schakeringen van geel, onze geestelijke activiteit kunnen stimuleren. We vinden sommige kleuren verheffend en inspirerend, terwijl andere ons depressief maken. We gebruiken termen als 'hij heeft een rode waas voor zijn ogen' of 'hij ziet groen en geel van nijd', zonder echt aan de betekenis achter deze woorden te denken.


terug naar Behandelingen