Infrarood Sauna

De infrarood sauna straalt dieptewarmte uit, die door het lichaam wordt geabsorbeerd. Bloedvaten worden wijder en zorgen voor een betere doorbloeding. Vetzuren worden opgelost en verdwijnen met vele andere afvalstoffen uit het lichaam. De hartslag neemt iets toe, waardoor een passieve fitnesstraining ontstaat. Een sessie in de infrarood sauna duurt 20 tot 30 minuten. Na de sessie wordt slechts een lauwe douche genomen om het lichaam weer te koelen.

De straling en warmte van de infrarood sauna hebben een voordelige werking op de gezondheid. De infrarood straling verbetert het afweersysteem, helpt bij spier- en gewrichtsaandoeningen en vermindert klachten van huidaandoeningen zoals acne en psoriasis.

Afvalstoffen en Afweersysteem
In een traditionele sauna transpireer je water en natrium. In een infraroodstralingsauna is het mogelijk om zware metalen als lood en zink en andere afvalstoffen kwijt te raken. Door de warmte van de infrarood sauna gaan de bloedvaten openstaan. De huid gaat transpireren en zo raak je afvalstoffen kwijt. De straling van de sauna met infrarood veroorzaakt een koortsreactie die virussen en bacteriën kan doden. Het aantal witte bloedcellen neemt op die manier toe en versterkt het afweersysteem.

Spier- en Gewrichtsaandoeningen
De warmte van de infrarood saunacabine versoepelt het spierweefsel en stimuleert de bloedsomloop. De spierspanning neemt af en de ledematen verstijven minder. De pijn van ontstoken gewrichten neemt daardoor af. Het gebruik van een infrarood saunacabine heeft ook een positieve invloed bij gespannen spieren en schouders. Voor sporters die last hebben van blessures is het gebruik van een infrarood saunacabine ook aan te raden. Pijnlijke en geblesseerde spieren herstellen sneller. Door de verhoogde bloedcirculatie wordt er meer zuurstof toegevoegd aan de spieren. De verhoogde bloedcirculatie zorgt er ook voor dat afvalstoffen zoals melkzuur afgevoerd worden.

Huidaandoeningen
Door de straling van de infrarood sauna wordt de huid diep gereinigd en gaat de huid transpireren. De dode huidcellen worden verwijderd en de huid gaat minder schilferen. Klachten van de huidaandoeningen zoals acne en psoriasis verminderen hierdoor.

Nog even de voordelen van dieptewarmte op een rijtje:
  Sterke activering van de stofwisseling
  Verbeterde voedselvoorziening van de cellen
  Bouwt stofwisselingsslakken af
  Helpt milieugifstoffen uit te scheiden
 
Stimuleert het immuunsysteem en het zelfgenezingsmechanisme
  Versnelt de afbraak van lichaamsvet
  Houdt hart en bloedsomloop gezond en sterk
  Zorgt voor ontspanning van de spieren
  Helpt bij het verminderen van cellulitis

 
terug naar Behandelingen    
 terug naar Sauna