Chakratherapie

Chakra betekent in het Sanskriet 'wiel' of 'schijf'. De Chakra's dienen voor het ontvangen en verdelen van de levensenergie. Door het opheffen van blokkades, het harmoniseren van chakra’s kan stabiliteit in lichaam en geest worden bereikt.

Elk van de energiecentra is een bron van kwaliteiten. Deze zijn in elke persoon intact aanwezig van bij de geboorte, maar komen vaak niet tot uiting. Wanneer de energie ontwaakt en de chakra’s doorstroomt, komen deze kwaliteiten tot leven.

De zeven hoofdchakra’s hebben elk hun eigen unieke en belangrijke functie op de werking van het lichaam, de geest en onze emoties. Als de energiestroom van een chakra geblokkeerd of verstoord is kan zich dit uiten in lichamelijke klachten als buikpijn, hoofdpijn, (lage) rugpijn of maagpijn.

Maar ook onze gevoelens kunnen erdoor veranderd worden. Omgekeerd hebben ook onze gevoelens en lichamelijke toestand hun uitwerking op de chakra's. Bepaalde lichamelijke storingen of ziekten kunnen de energiestromen van de chakra's belemmeren net zoals bepaalde gemoedstoestanden (zoals spanning of verliefd zijn) hun eigen uitwerking hebben op de energiestromen. Om ons helemaal goed te kunnen voelen is het dus belangrijk dat de energiestromen in balans zijn en dat we ook lichamelijk in goede conditie zijn. Door de chakra’s te openen kan de energie weer gaan stromen, zodat je weer in balans komt en daarmee makkelijker ontspant. Het harmoniseren van de chakra's gebeurt onder andere door lichte massage van de wervelkolom.


terug naar Behandelingen