Bach-bloemenremedies

Een uitermate zachtaardige en zeer effectieve manier om in te zetten bij gemoedstoestanden waarbij je wel wat ondersteuning kunt gebruiken. Dat kan zijn bij gebeurtenissen die invloed hebben op je functioneren, zoals (ernstige) lichamelijke klachten of veranderingen in je dagelijkse patroon – ziekte, overlijden, verhuizen, angsten enzovoorts. Maar ook in een persoonlijk groeiproces waarin je even uit je evenwicht bent, biedt de bloesemtherapie een welkome aanvulling.

De bloesems zijn katalysatoren. Een katalysator maakt iets los, verandert iets, zonder zelf te veranderen. Als groeikatalysator kunnen de bloesems specifieke stagnaties in het bewustwordingsproces weer op gang brengen. Ze werken dus niet 'tegen' iets, maar versterken juist de nog onderdrukte goede eigenschappen. Ze helpen je als het ware te transformeren naar de positieve kant van de eigenschappen die zich tot op dat moment op een minder positieve manier laten zien.

De bloesems kunnen altijd en door iedereen gebruikt worden ongeacht leeftijd of medicijngebruik; ook voor dieren en planten worden de bloesems toegepast. De bloesems werken niet verslavend.

De bloesems worden ingenomen in druppelvorm – 3 tot 4 maal per dag 4 druppels onder de tong gedurende enkele maanden.

Deze druppels worden persoonlijk gekozen op basis van de 'klachten' en eventueel met behulp van speciale bloesemkaarten; twee personen met ogenschijnlijk dezelfde klachten kunnen dus hele andere bloesems nodig hebben.

Achtergrondinformatie

De Bach Bloemen Remedies bestaan uit 38 tincturen op basis van bloemen en planten. Elke remedie heeft specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken.

De Bach Bloesem Remedies werden gecreëerd in de jaren 30 door Dr. Edward Bach, een Engelse arts, bacterioloog en immunoloog. Zijn filosofie, "Zolang als de Ziel, het Lichaam en de Geest in harmonie zijn, zijn we immuun voor ziekte", was zijn tijd erg vooruit. Dr. Bach heeft de laatste 10 jaar van zijn leven gewijd aan de verkenning en bestudering van de 38 vormen van gedrag en emoties, die hij identificeerde als de belangrijkste oorzaken van ons lijden. 

In de nabije omgeving van het Dr. Edward Bach Centre, niet ver van Oxford in Engeland, vond Dr. Edward Bach de meeste bloemen, waarvan hij de remedies maakte. Vandaag de dag worden de moedertincturen nog steeds gemaakt door de huidige beheerders van het Dr. Edward Bach Centre. De locaties van de bloemen zijn nog overwegend dezelfde als diegene die door Dr. Edward Bach uitgekozen werden. Ze worden op identiek dezelfde eenvoudige manier als hij dat zelf deed gemaakt. Met hun vastbesloten trouw hieraan staan ze garant voor integriteit en kwaliteit. Het Centre houdt zich ook bezig met opleidingen en cursussen over de Bach Bloesem Remedies.